De BlackBerry Z10 lag deze week nog niet in de winkels. Aanvankelijk zou de BlackBerry Z10 nu al in de winkels moeten liggen. Dit plan is namelijk door BlackBerry en de Nederlandse providers aangepast. De Nederlandse providers hebben besloten dat het toestel interessanter zou zijn voor de Nederlandse markt als het toestel 4G ondersteunt.
De BlackBerry Z10 zal dus alsnog naar Nederland komen, maar dan iets later. Bij KPN zal het toestel met 4G ondersteuning nog eind van deze maand te koop zijn. Wil je een BlackBerry Z10 met een Vodafone zul je iets langer moeten wachten. Vodafone zal pas over een aantal maanden de nieuwe BlackBerry aan haar klanten aanbieden.

Hi, zusteronderneming van KPN, adverteert al met de BlackBerry Z10.Maar net als KPN zal het toestel pas eind deze maand geleverd worden. De reden hiervoor heeft te maken met de productie van de toestellen. De BlackBerry Z10 toestellen met 4G ondersteuning worden momenteel volop geproduceerd. Het duurt nog een aantal weken voordat een lading naar Nederland verscheept kan worden.

Helaas hebben de Nederlandse providers nog niets losgelaten over de prijs van de BlackBerry Z10. Ter voorbereiding op de komst van het toestel in de Verenigde Staten is de adviesprijs van het toestel al verlaagd. Ook in Groot-Brittannië hebben de providers het tarief van de BlackBerry Z10 laten zakken.

Waarschijnlijk zal de BlackBerry Z10 dus ook in Nederland minder duur worden als aanvankelijk verwacht. De Nederlandse providers geven aan dat een 3G versie van de BlackBerry Z10 veel minder interessant zou zijn. Juist omdat er nog niet veel 4G toestellen in Nederland zijn, kan de BlackBery Z10 opvallen.