Producent Acer stort zich dit jaar voor het eerst op het produceren en verkopen van smartphones. De hardware fabrikant zette voorheen enkel tablets, laptops en PC’s in elkaar. Maar de markt van Windows PC is op het moment aan het inkrimpen. Daarnaast was Acer erg gepikeerd over de komst van de Microsoft Surface tablets.

Wellicht dat Acer daarom haar heil in smartphones zoekt. Liu Sitai, een Acer topman, gaf aan dat het bedrijf dit jaar 1,5 – 2 miljoen smartphones te verkopen. Momenteel heeft het bedrijf al drie smartphones, waaronder de Liquid E2 die afgelopen weekend werd gelanceerd, op de markt gebracht. In totaal zal het bedrijf dit jaar zeven smartphones uitbrengen.
De komst van Acer in het smartphone segment is interessant omdat het bedrijf aangeeft zich eerst vooral op de Europese markt te willen richten. Volgens Acer is dit een groeiende markt. Mocht het Europese avontuur goed verlopen, dan zal Acer ook naar de Chinese en Amerikaanse markten gaan.

Het zal lastig worden voor Acer omdat Samsung in Europa een behoorlijke dominante positie heeft opgebouwd. Onmogelijk is het echter niet. De Sony Xperia Z is momenteel in Europa een groot succes. De vertraging van de HTC One heeft ervoor gezorgd dat veel Europeanen zijn overgestapt naar het high end toestel van Sony.

Acer hoopt dat het smartphone segment vanaf volgend jaar winstgevend is. Acer hoopt de concurrentie aan te kunnen gaan door onder de prijzen van andere toestellen te gaan. Dit was ook altijd de strategie die Acer in Europa gebruikte voor laptops en desktops