Ben je geïnteresseerd in de LG Optimus G2 – het nieuwe topmodel van de Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant LG – en zou je graag willen weten wat je opzij moet houden, dan hebben we nu een kleine indicatie. De LG Optimus G2 zal namelijk eerder in Duitsland op de markt komen. Een Duitse webwinkel heeft meer duidelijkheid verschaft over de prijs van de smartphone door te vroeg de adviesprijs van het model bekend te maken.

De Duitse webwinkel gaat straks de LG Optimus G2 verkopen voor 599 euro. Dit is echter de prijs voor de 16 GB variant. Heb je aan 16 GB opslagruimte niet genoeg, dan kun je ook voor 30 euro meer de 32 GB variant aanschaffen. Deze zal voor 629 euro in de webwinkel komen te liggen. De prijzen zijn voor beide kleuren (wit en zwart) gelijk.

De LG Optimus G2 werd eerder deze week door de Zuid-Koreaanse fabrikant gepresenteerd in New York. De fabrikant maakte op dat moment nog geen prijs bekend maar onthulde enkel het toestel in al haar glorie. De LG Optimus G2 beschikt over de nieuwe Qualcomm 800 quad-core processor. De processor is geklokt op een snelheid van 2.26 GHz. Daarnaast beschikt het toestel over 2 GB RAM werkgeheugen en een volledig HD scherm van 5,2 beeldscherm.

LG mikt op het verkopen van 10 miljoen LG Optimus G2 modellen. Met een adviesprijs van slechts 599 euro, een nette 50-100 euro onder de premium modellen van Apple en Samsung, heeft de producent een kans om dit aantal te halen. Het toestel zal binnen acht weken in Nederland en België verkrijgbaar moeten zijn. Of het toestel ook 599 euro in Nederland gaat kosten, is nog maar de vraag.