Draadloos opladen. Volgens LG is het binnen een aantal jaar niet meer uit jouw dagelijks leven weg te denken. Vandaar dat LG flink heeft geïnvesteerd in het aanbieden van deze mogelijkheid. Volgens een Koreaanse website zullen alle smartphones die LG dit jaar op de markt zal brengen de mogelijkheid hebben om draadloos op te laden.

Volgens LG is het gebruik van normale opladers een van de dingen waar de gemiddelde smartphone gebruiker zich het meest aan stoort. Batterijen raken tegenwoordig sneller leeg. De meeste smartphones komen namelijk met een helder en haarfijn beeldscherm. Daarnaast kunnen smartphones veel meer dan normale mobiele telefoons. De batterijen van vandaag de dag hebben dan wel meer capaciteit; toch is het vaak niet voldoende om meer dan een dag een smartphone te gebruiken.

LG baseert deze uitspraken op onderzoeken die zijn gedaan in Amerika. Uit deze onderzoeken blijkt dat veel smartphone gebruikers een hekel hebben om telkens maar weer een stopcontact op te moeten zoeken. Ook geven zij aan dat de smartphone trager wordt wanneer de batterij bijna leeg is.

LG verwacht dus dat draadloos opladen binnen een aantal jaar de standaard is. Vandaar dat LG vooruitstrevend is en deze optie al in al haar smartphones gaat toepassen. Momenteel hebben alleen een aantal high end toestellen zoals de Nokia Lumia 920 deze mogelijkheid.

Momenteel is draadloos opladen nog in de kinderschoenen. Draadloze opladers zijn nu nog slechts matten waar je je mobieltje op kunt leggen maar in de toekomst zal het mogelijk zijn om deze in allerlei dingen te verwerken. Zo zal het straks eenvoudig worden om overal ter plekke jouw smartphone op te laden.