Het Mexicaanse América Móvil dat in handen is van multimiljardair Carlos Slim heeft nog altijd het voornemen om KPN over te nemen. De Mexicanen zijn bereid om per aandeel 2,40 euro te betalen. In totaal is het bedrijf dus bereid om 7,2 miljard euro te betalen om KPN in zijn geheel over te nemen.

Het bod van de Mexicaanse telecom grootmacht wordt gezien als een agressief bod op de Nederlandse telecom provider. De Mexicanen leggen een bedrag dat 35% hoger ligt dan de totale waarde van alle aandelen van de Nederlandse provider. Het is dan ook waarschijnlijk dat de aandeelhouders uiteindelijk akkoord zullen gaan met het megabod van América Móvil.

América Móvil is momenteel al voor 28% eigenaar van het Nederlandse telecombedrijf. Waarschijnlijk is het doel van het bedrijf om 51% van de aandelen in hun bezit te krijgen zodat zij een grotere vinger in de pap krijgen bij KPN. Door het samenwerkingsverband tussen KPN en América Móvil op te heffen, stond de weg vrij voor de Mexicanen om een bod op KPN uit te brengen.

América Móvil is van plan om via KPN een voet aan de grond te krijgen in het vaste land van Europa. Wanneer de verkoop van KPN aan de Mexicanen goedgekeurd wordt door de Nederlandse overheid en door de overige aandeelhouders van KPN, dan zullen de Mexicanen waarschijnlijk de verkoop van het Duitse E-Plus stopzetten om ook een voet aan de grond in Duitsland te krijgen.

Wat de gevolgen zijn voor Nederlandse klanten bij KPN wanneer het in handen komt van América Móvil is nog niet bekend.