Android 5.0 Key Lime Pie laat langer op zich wachten. Naar verluid zal Google komende zomer Android 4.3 Jelly Bean uitbrengen en niet Android 5.0 Key Lime Pie zoals voorheen werd aangenomen. Volgens de website Android Police zijn er meerdere bewijzen dat Google momenteel bezig is met het testen van Android 4.3 Jelly Bean.

Android Police baseert deze conclusie op de gegevens die zij via hun servers hebben binnengekregen. De afgelopen periode duiken er steeds meer toestellen op die op het niet bestaande Android 4.3 draaien. Het zou niet de eerste keer zijn dat een codenaam meerdere versies krijgt. Drie verschillende uitvoeringen van Android 4.3 Jelly Bean is dus niet geheel onwaarschijnlijk.

Android Police geeft aan dat de gegevens die zij hebben opgepikt behoorlijk betrouwbaar zijn. Het gaat namelijk enkel om Google Nexus toestellen (Nexus 4 en Nexus 7) die op de toekomstige versie van Android draaien. Daarnaast komen de IP’s van deze toestellen overeen met het IP adres van het hoofdkantoor van Google.

Over drie weken zullen we het definitieve antwoord weten. Dan zal Google de nieuwe versie van Android tijdens het Google I/O evenement bekend maken. Het feit dat er toestellen met Android 4.3 opduiken geeft aan dat Google bijna klaar is met de nieuwe versie van Android. Google kent namelijk enkel versienummers aan de software toe wanneer deze zo goed als af is.