Het Mirasol scherm van Qualcomm was niet het enige interessante scherm dat onlangs tijdens een evenement in Canada werd getoond. LG komt ook met een revolutionair beeldscherm. LG liet namelijk een 5 inch beeldscherm zien dat slechts 1 mm dik is. Het is één van de dunste beeldschermen ter wereld.

Het gaat momenteel om een prototype. Dat betekent dat LG nog bezig is met het scherm. Het zogeheten IPS scherm maakt gebruik van een technologie TFT Oxide. Hierdoor is het mogelijk om het scherm een stuk dunner te maken. Daarnaast slurpt het beeldscherm een stuk minder energie dan andere schermen. Aangezien van alle onderdelen in een smartphone het beeldscherm het meest van de batterij vraagt, kan juist hier veel op energiegebied bespaard worden.

Maar naast het feit dat het IPS beeldscherm van LG flinterdun is, is het beeldscherm ook flexibel. LG is niet de enige fabrikant die bezig is met een flexibel beeldscherm. Concurrent Samsung liet begin van het jaar ook al een prototype zien. LG geeft aan dat het flexibele scherm in de nabije toekomst toegepast zal worden in LG smartphones.

De vraag is echter wat de nabije toekomst is. Samsung gaf begin dit jaar aan dat de flexibele schermen dit jaar al in toestellen terug te vinden zullen zijn. De Samsung Galaxy S4 heeft geen flexibel scherm en er naar verluid zal ook de Samsung Galaxy Note 3 geen flexibel scherm krijgen. Waarschijnlijk zullen we pas volgend jaar flexibele schermen terug zien in smartphones en tablets.