Altijd al willen bellen met je fototoestel? Of wat dacht je van je e-mail lezen op je fotocamera? Dankzij de Samsung Galaxy S4 Zoom, een variant op de populaire Samsung Galaxy S4, is het allemaal mogelijk. Het toestel kwam de afgelopen weken al uitgebreid in het nieuws. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft nu echter het toestel officieel aangekondigd waardoor de Samsung Galaxy S4 Zoom een feit is.

Het toestel is weliswaar uniek omdat er momenteel geen andere toestellen op de markt zijn die over een 10 x optische inzoom feature beschikken. De focus van het toestel ligt dus op de camera en minder op de smartphone zelf. Het toestel heeft het design van de Samsung Galaxy S4 meegekregen maar de hardware is helaas niet gelijk aan de laatste kaskraker van Samsung.

De Samsung Galaxy S4 Zoom moet het met allemaal net wat minder doen. Het toestel heeft een 4,3 inch beeldscherm met een schermresolutie van 960 bij 540 pixels, een 1.5 GHz dual-core processor en 1.5 gigabyte werkgeheugen. Opmerkelijk is de interne opslagcapaciteit van het toestel. Het toestel beschikt over 8 GB interne opslagcapaciteit. Gelukkig heeft het toestel wel een micro SD feature. Digitale foto’s met een hoge resolutie nemen namelijk behoorlijk veel ruimte in. Al met al is de Samsung Galaxy S4 Zoom qua hardware eerder een Samsung Galaxy S4 Mini.

Toch zal het voor veel gebruikers van het toestel niet om de hardware maar om de camera aan de achterkant gaan. En op dat gebied is de Samsung Galaxy S4 Zoom vooruitstrevend. De 16 MP camera beschikt o.a. over OIS, een Xenon flash feature en kan inzoomen met een bereik van 24mm tot 240mm. Met de AutoFocus feature is het mogelijk om 4 foto’s per seconde te schieten.

Klinkt allemaal interessant maar helaas heeft Samsung nog geen beelden vrijgegeven die door het toestel zijn geschoten. Hopelijk zullen deze binnenkort opduiken. Het toestel zal de zomer nog te koop moeten zijn en zal rond de 550 euro gaan kosten.