Samsung zelf zal pas over twee weken onthullen wat er precies in de Samsung Galaxy S IV komt te zitten. Gelukkig is er gisteren een online benchmark test geplaatst waarin alles wat je wilt weten over de Samsung Galaxy S IV onthuld wordt. Niet alleen de processor maar ook het beeldscherm en de verschillende features van het toestel worden onthuld.

Allereerst beaamt de online benchmark test dat de Samsung Galaxy S IV een octocore processor zou hebben. De processor van de Samsung Galaxy S IV was, bij gebrek aan beter, het gesprek van de dag. Samsung had er namelijk voor gekozen om de Samsung Galaxy S IV niet tijdens het MWC in Barcelona te presenteren. In plaats daarvan werd de Samsung Galaxy Express gepresenteerd.

Maar de Samsung Galaxy S IV zal meer dan enkel een octocore processor krijgen. Het toestel zal een 5 inch beeldscherm krijgen met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels (volledig HD dus). Daarnaast zal het toestel beschikken over 2 GB RAM werkgeheugen. Samsung heeft gekozen voor de grafische processor voor de Power VR SGX 544MP gekozen.

Ook de camera’s hebben in de vierde generatie van de Galaxy S serie een oppoetsbeurt gekregen. Aan de achterkant zit namelijk een 13 MP camera en aan de voorkant zit een 2.1 MP camera. Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy S IV over de volgende features: WiFi, NFC, GPS/A-GPS, LTS/4G. Het toestel draait zoals verwacht op Android 4.2 Jelly Bean. BlueTooth 4.0,

De vraag is natuurlijk of het toestel uit de benchmark test de daadwerkelijke Samsung Galaxy S IV is of een prototype. Daarnaast zullen er verschillende versies van het toestel worden uitgebracht. Samsung heeft aangegeven dat de Europese versie van de Samsung Galaxy S IV over de 1.8 GHz Exynos 5 octocore processor beschikken. Het toestel dat uiteindelijk naar Nederland komt kan dus mogelijk de bovenstaande specs hebben.