Het is een waar wonder maar eindelijk is de Google Nexus 4 dan ook in de Benelux beschikbaar. De Nederlandse afdeling van LG maakte vandaag bekend dat de Google Nexus 4 vanaf heden in de Benelux te koop aangeboden zal worden. Een aantal retailers waren ietwat voorbarig en stelde het toestel al voor de aankondiging beschikbaar.

De komst van de Google Nexus 4 naar de Benelux is opvallend. In december liet LG nog weten dat het toestel toch niet naar Nederland en naar België zou komen. Het was al bekend dat de Benelux langer moest wachten dan buurlanden zoals Frankrijk en Duitsland. Uiteindelijk leek het er echter steeds meer op dat het toestel gewoon niet zou komen.

Nu is het toestel dus alsnog verkrijgbaar. De Google Nexus 4 is inmiddels niet meer het meest geavanceerde toestel op de markt. Toch is het toestel zeer aangenaam en modern. Daarnaast heeft het toestel een zachter prijsje dan bijv. de nieuwe toestellen van Samsung.

Het toestel zal volgens LG onder andere verkrijgbaar zijn bij CoolBlue, Saturn en MediaMarkt. De adviesprijs voor de Google Nexus 4 is € 469,-. Overigens was de Google Nexus 4 al wel via buitenlandse import verkrijgbaar. Een aantal bedrijven boden Duitse toestellen aan voor Nederlandse klanten. Er zaten echter wel een hoop nadelen aan een dergelijk import toestel.