Het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 is inmiddels alweer meer dan een half jaar beschikbaar. Microsoft heeft is dan ook al druk bezig met een grote update voor het besturingssysteem. En alhoewel Windows Phone 8 veel voor het Windows Phone platform betekent, zal de nieuwe update, ook wel bekend onder codenaam “Blue”, het platform nog aantrekkelijker moeten maken.

Benieuwd? Dan heb je hier alvast een voorproefje van de nieuwe Windows Phone. De eerste beelden van de nieuwe versie van Windows Phone 8 zijn namelijk op het internet belandt. Het verhaal gaat ten ronde dat een Microsoft werknemer een Nokia Lumia 920 met de nieuwe versie van Windows Phone 8 in de bus heeft laten liggen. De telefoon is op eBay belandt omdat het om een speciale variant van de Nokia Lumia 920 gaat. De koper van de telefoon kwam er daarna achter dat het toestel op een nieuwe versie van Windows Phone 8 draait en plaatste de foto’s op Reddit.

Microsoft ontkent dat de screenshots legitiem zijn en willen verder niet ingaan op de geruchten rond het nieuwe mobiele besturingssysteem. De nieuwe eigenaar van de speciale Nokia Lumia 920 kreeg echter wel een belletje van Microsoft om het toestel terug te geven. Ter compensatie bood Microsoft een nieuwe Nokia Lumia 920 en een schadevergoeding aan.

Wat is zoal nieuw volgens de gelekte beelden? Windows Phone 8.1 zal volgens de beelden beschikken over een notificatiemenu, vergelijkbaar met iOS. Het zal dadelijk ook mogelijk zijn om apps in het multitasking menu van Windows Phone af te sluiten. De gebruikersinterface is ook aangepast waardoor het straks makkelijker is om apps te rangschikken.