Apple heeft aangegeven dat zij een ernstige beveiligingslek in de bèta versie van iOS 7 hebben verholpen. Medewerkers van een technische universiteit in de Amerikaanse staat Georgia hadden een manier gevonden om apparaten die op de bèta versie van iOS 7 te besmetten met malware. De methode waarvan zij gebruik hebben gemaakt is gebaseerd op het koppelen van niet-officiële opladers. Door een Linux apparaat te camoufleren als een USB batterij-oplader waren zij in staat om binnen 60 seconden volledige toegang te krijgen over een iPhone met iOS 7.

In de nieuwe bèta versie van iOS 7 zal deze hack echter niet meer toepasbaar zijn. En dat is maar goed ook, want op deze manier zou het mogelijk zijn om persoonlijke informatie te bemachtigen. Toch was het risico van deze hack niet al te groot omdat de meeste bezitters van een iPhone gebruik maken van officiële Apple randapparatuur. Het is niet eenvoudig om opladers en andere randapparaten voor het Apple ecosysteem na te maken vanwege de beveiliging die Apple heeft ingebouwd.

Apple zelf raadt het gebruik van niet-officiële randapparatuur sterk af. Niet alleen om het hacken van jouw iPhone of iPad te voorkomen maar ook voor je eigen veiligheid. De namaak artikelen hoeven namelijk niet te voldoen aan de scherpe veiligheidseisen waar officiële randapparatuur wel aan moet voldoen, met alle gevolgen van dien