Voor auto’s is de mogelijkheid om je oude voertuig in te ruilen voor een korting op een gloednieuw exemplaar al dagelijkse kost. Apple is van plan om eenzelfde soort regeling aan te bieden voor iPhones. Door het oude exemplaar in te leveren bij een Apple Store kun je korting krijgen op een nieuwe iPhone 5.

Apple hoopt met deze actie de verkoopcijfers van de iPhone 5 te stuwen. Daarnaast zullen de oudere iPhone modellen opgeknapt worden om zo doorverkocht te worden aan de lage lonen landen. In deze landen ligt de prijs van de iPhone 5 te hoog waardoor Apple moeite heeft met het vestigen van marktaandeel.

De actie zou voor Apple erg gunstig kunnen uitpakken omdat Apple op deze manier oudere toestellen zoals de iPhone 4 en de iPhone 4S kan blijven verkopen zonder dat dit ten koste gaat van de verkoopcijfers van de iPhone 5.

Ook kan Apple op deze manier concurreren met een goedkoper toestel zonder daadwerkelijk een budget toestel te ontwikkelen. Er gaan al tijden geruchten rond dat Apple werkt aan een goedkopere iPhone. Apple zelf geeft echter aan dat Apple een premium merk zal blijven en geen concessies wilt maken om met de goedkopere Android toestellen te concurreren.

Het is nog niet bekend wanneer deze mogelijkheid in de Apple Store aangeboden gaat worden en of ook in Nederland en België mogelijk zal zijn om je oude iPhone in te wisselen.

Apple zou klanten van zijn Apple Stores de mogelijkheid gaan geven oudere iPhone-modellen in te ruilen voor korting op een iPhone 5. De oudere modellen worden in het buitenland opnieuw verkocht. Het programma is te vergelijken met het recycle programma dat Apple sinds vorig jaar voor gebruikte iPhones aanbiedt. Het inruilen van de iPhones zal overigens worden uitbesteed aan het bedrijf Brightstar.