De 4G variant van de BlackBerry Z10 zal komende week in Nederland te koop zijn. Ook in de Verengde Staten zal het eerste BlackBerry toestel op het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem binnenkort verkrijgbaar zijn. Maar de jongens van BlackBerry staan niet stil. Naar verluid wordt er al hard gewerkt aan een opvolger die nog voor de kerst in de winkels zou moeten liggen.

De CEO van BlackBerry, Thorsten Heins, liet aan het Amerikaanse techzine CNET tussen neus en lippen door weten dat BlackBerry bezig is met een nieuw topmodel. Dit model, dat dus dit jaar nog al verschijnen, maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van BlackBerry 10 OS. Het gebruikersgemak van het toestel zal ongekend zijn.

Het topmodel zal het derde BlackBerry 10 toestel worden dat dit jaar nog gelanceerd wordt. De reeds bekende BlackBerry Z10 en de Q10, de variant met een fysiek toetsenbord, zijn de eerste twee toestellen. Daarnaast zal er nog een vierde toestel komen dat bedoelt is om een plek in het midden segment van de smartphone markt te veroveren. De BlackBerry Z10 zal dus ruim de tijd krijgen voordat deze door het nieuwe topmodel overklast zal worden.

Maar voor iedereen die hoopt op een goedkopere, budget BlackBerry met het BlackBerry 10 besturingssysteem is er ook goed nieuws. Heins gaf aan CNET aan dat volgend jaar er ook goedkopere BlackBerry 10 toestellen op de markt zal komen. In 2014 zal het BlackBerry 10 assortiment flink uitdijen.

Ondertussen heeft BlackBerry ook laten weten dat BlackBerry App World een nieuw mijlpaal heeft bereikt. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 BlackBerry 10 apps in de winkel te koop.