De BlackBerry Z10 is nu al meer dan een maand te koop. De verkoop begon van start in Canada en Groot-Brittannië. Inmiddels is het toestel te koop in 21 landen. De BlackBerry Z10 zal, met 4G ondersteuning, eind maart te koop zijn. De eerste verkoopcijfers zijn ook bekend. De analisten maken zich zorgen maar CEO Thorsten Heins maakt zich nergens druk om.

Volgens Heins zijn de verkoopcijfers zelfs beter als verwacht. Terwijl de BlackBerry Z10 aanvankelijk snel uitverkocht was, liggen de toestellen momenteel al stof te verzamelen in Britse en Canadese winkels. Het aanbod van de toestellen is volgens analisten groter dan de vraag naar de toestellen.

Toch geeft Heins aan dat de vraag van de toestellen juist boven verwachting ligt. Daarom draaien de fabrieken waarin de BlackBerry Z10 in elkaar gezet worden overuren. Heins laat echter geen absolute verkoopcijfers door schemeren. Volgens de CEO zijn de reacties van klanten positief en zijn de providers erg tevreden met het aantal verkochte BlackBerries.

Wie het bij het juiste eind heeft, is zonder alle informatie lastig te bepalen. We zullen het gewoon de komende maanden moeten bekijken hoe de BlackBerry Z10 het zal doen. Het toestel zal overigens over een maand of over twee maanden een broertje/zusje erbij krijgen. Dan zal namelijk de BlackBerry Q10, het eerste BlackBerry 10 toestel met het oude vertrouwde Qwerty toetsenbord, op de markt komen.

In Nederland moeten we nog eerst zien hoe de BlackBerry Z10 met 4G internet het zal doen. De BlackBerry is in Nederland al jaren niet meer populair onder de consumenten. Het aanbod van 4G smartphones is echter niet heel erg groot dus wie weet kan de nieuwe BlackBerry dit keer wel opvallen.