We zijn inmiddels een half jaar verder na de komst van de eerste langverwachte Blackberry toestellen met Blackberry 10 OS en de situatie is voor het Canadese bedrijf nog steeds niet verbeterd. Het bestuur van het bedrijf is om de tafel gaan zitten om de mogelijkheden voor de toekomst te bespreken. Verkoop van het Canadese bedrijf is een serieuze overweging.

Om alle mogelijkheden nauwkeurig af te gaan, heeft het bestuur van het bedrijf een comité opgericht. Het comité bekijkt verschillende opties zoals een joint venture, een intensief samenwerkingsverband en een mogelijke verkoop van het bedrijf.

De uitkomst van de besprekingen zijn uiterst belangrijk voor de koers van het bedrijf en daarom is het handelen in aandelen Blackberry momenteel bevroren. Het bedrijf heeft zich het afgelopen jaar bezig gehouden met de nieuwe Blackberry 10 toestellen, het verbeteren van de financiële positie van het bedrijf en het creëren van meerwaarde voor zowel Blackberry gebruikers als aandeelhouders. Deze focus heeft echter nog niet tot de beoogde resultaten geleid en daarom is het cruciaal dat het bedrijf een andere weg inslaat.

De CEO van Blackberry, Thorsten Heins, geeft aan dat tot die tijd de huidige koers van Blackberry aangehouden zal worden. Dit houdt in dat de ontwikkeling en het leveren van Blackberry 10 smartphones geen halt toegeroepen zal worden en dat ook Blackberry diensten zoals BBM blijven functioneren zoals hiervoor.