Een week geleden werd dan eindelijk BlackBerry 10 gepresenteerd. BlackBerry 10 is meerdere keren uitgesteld maar eindelijk is het nu zover. Samen met het nieuwe besturingssysteem werden ook twee nieuwe toestellen aangekondigd: de BlackBerry Z10 en de BlackBerry X10. Volgens BlackBerry zelf verkoopt de BlackBerry Z10 op het moment goed.

De BlackBerry Z10 is nog niet te koop in de winkels maar is al wel bij vele winkels in de voorverkoop te bestellen. BlackBerry kondigde op de BlackBerry JAM in Europa aan dat het toestel volgens de laatste bronnen bij veel winkels uitverkocht was. Deze bronnen richten zich overal vooral op winkels uit Groot-Brittannie.

Alhoewel het voor sommige fabrikanten geen verrassing is wanneer de nieuwste smartphone uitverkocht is in de voorverkoop, is het voor BlackBerry aangenaam en onverwacht nieuws. Juist op de consumentenmarkt heeft de BlackBerry het de laatste twee jaar moeilijk. Volgens de cijfers verkoopt vooral de witte variant van de BlackBerry Z10 goed.

De cijfers worden onder andere ondersteund door marktonderzoeksbureau Jefferies. Peter Misek, een van de analisten van Jefferies die een aantal maanden terug nog erg sceptisch was over een comeback van de BlackBerry, gaf aan dat de BlackBerry Z10 waarschijnlijk al bijna op een half miljoen verkochte toestellen zit.

Vanaf vandaag zullen de toestellen ook in Canada te koop zijn. Ook op deze markt verwacht men dat de vraag naar de toestellen groot zal zijn. De grootste vraag is echter of deze interesse aan zou houden. Zo was er naar de Surface tablets van Microsoft aanvankelijk ook veel interesse maar uiteindelijk blijken de verkoopcijfers ontzettend tegen te vallen.