Stephen Elop, de CEO van Nokia, lag vandaag onder vuur tijdens een meeting met de aandeelhouder van Nokia. De aandeelhouders vinden dat Nokia niet langer op dezelfde voet verder kan. Afgelopen maand werden de kwartaalcijfers van het Finse bedrijf bekend gemaakt. Het bedrijf leed afgelopen kwartaal een verlies van 150 miljoen euro. Ook nam het aantal verkochte Nokia toestellen af met 28%.

De aandeelhouders beschuldigen Elop van koppigheid tegenover het Windows Phone besturingssysteem. Sinds 2010 draaien nagenoeg alle toestellen op het Windows Phone besturingssysteem van Microsoft. Alhoewel de Nokia Lumia 920 redelijk succesvol is, blijft Nokia tegenover concurrenten als Samsung en Apple slecht presteren.

Een aantal aandeelhouders, waaronder de Danske Capital, zijn van mening dat het nu tijd is om maatregelen te nemen en de koers van het bedrijf te wijzigen. Zij hekelen het feit dat Elop zelfs na twee opeenvolgende jaren van teleurstellende cijfers nog steeds vasthoudt aan Windows Phone en Windows Phone alleen. Zij zouden graag zien dat Nokia naast Windows Phone ook smartphones op een ander platform zoals bijv. Android gaat ontwikkelen.

Elop trekt zich echter niets van de kritiek aan. De CEO geeft aan dat het momenteel een oorlog tussen de verschillende besturingssystemen woedt en dat Nokia duidelijk gekozen heeft voor Windows Phone. Volgens Elop is gebleken dat de Lumia reeks concurrerend is met toestellen van Samsung en Android.

Met deze reactie van Elop is het gesprek tussen de aandeelhouders en Nokia tot niets uitgelopen. De aandeelhouders beklagen het feit dat Elop niet van plan is om maar iets aan de huidige koers te wijzigen. Zij geven aan dat Nokia niet meer innoveert en een enkeling zegt zelfs dat Nokia zich in een diep dal aan het storten is.