Als het aan CEO Peter Chou ligt, zijn in de toekomst 15% van alle verkochte toestellen ter wereld HTC toestellen zijn. Tijdens een meeting met de aandeelhouders was Peter Chou voor het eerst sinds tijden positief gestemd. De CEO gaf aan dat het zeker mogelijk was dat HTC in de toekomst een comeback kan maken en sluit een aandeel van 15% op de smartphonemarkt niet uit.

HTC was één van de pioniers in de smartphone wereld en pakte een aantal jaar terug een groot deel van de markt. Naarmate andere fabrikanten ook in gingen zetten op Android phones, raakte HTC achter. HTC heeft de afgelopen twee jaar vooral geleden onder het succes van Samsung. Aan het einde van het afgelopen jaar was het aandeel op de smartphonemarkt van HTC geslonken naar een magere 4%.

Even leek het er ook op dat HTC ook dit jaar verder zou afglijden. De HTC One, het toestel dat HTC terug op de kaart moet zetten, kon vanwege productie problemen pas zes weken na de verwachte releasedatum geleverd worden. HTC zette in om het toestel ruim voor de Samsung Galaxy S4 in de winkels te krijgen om zo haar grootste concurrent voor te zijn.

Veel trouwe Samsung gebruikers zijn echter teleurgesteld in de Samsung Galaxy S4. De metalen behuizing van de HTC One is een groot pluspunt voor het toestel. Ondanks het feit dat de keuze voor deze behuizing geleid heeft tot een productie vertraging, lijkt het erop dat deze feature juist hetgeen is wat de HTC One zo aantrekkelijk maakt. Samsung was ook van plan om de Samsung Galaxy S4 een metalen chassis mee te geven maar besloot om opnieuw voor plastic te kiezen om leveringsproblemen te voorkomen.

Chou ging verder ook in op het gerucht dat de CEO zou opstappen als de HTC One geen succes zou worden. Chou gaf aan dat deze woorden uit hun verband gerukt zijn. Chou zou gezegd hebben dat hij het falen van de HTC One zichzelf persoonlijk zou toerekenen. Dit hoeft echter niet meteen te betekenen dat de topman opstapt.

HTC heeft nog geen informatie over de verkoopcijfers van de HTC One bekend gemaakt. Het toestel verkoopt echter boven verwachting. Sinds de release van de HTC One zijn de omzetcijfers en winstcijfers van HTC flink omhoog gegaan. Toch zijn de verkoopcijfers van het toestel laag in vergelijking met de twee belangrijkste concurrenten: Apple en Samsung.