Samsung heeft vandaag in een persbericht de releasedatum van de Samsung Galaxy voor Nederland bekend gemaakt. Het nieuwe high end toestel van Samsung zal vanaf 27 April verkrijgbaar zijn. De releasedatum valt samen met de nieuwe datum van Koninginnedag. Vanaf volgend jaar zal Koninginnedag niet meer op 30 April maar op 27 April gevierd worden.

De Samsung Galaxy S4 borduurt voort op het succes van de Samsung Galaxy S3. De Galaxy reeks brak vorig jaar pas echt goed door met de Samsung Galaxy S3. In 2012 verkocht Samsung meer dan 50 miljoen Samsung Galaxy S3 toestellen. Aangezien iedereen inmiddels gewend is aan het design van de Samsung Galaxy S3, heeft Samsung ervoor gekozen om voor de Galaxy S4 weinig aan het ontwerp te veranderen.

De Samsung Galaxy S4 zal het knap lastig maken voor haar concurrentie. De smartphone zet een nieuwe standaard voor high end smartphones. De krachtpatser is in het bezit van een 1.9GHz quad-core processor, een 5 inch Full HD Super AMOLED scherm met Gorilla Glass 3 en een 13 MP camera aan de achterkant. Er werd druk gespeculeerd over een octo-core processor maar uiteindelijk blijkt er toch een quad-core in het toestel te zitten.

De Samsung Galaxy S4 zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn: Black Mist en White Frost. De eerste variant van het toestel beschikt over 16 GB geheugen. De adviesprijs voor het toestel is € 699,- inclusief BTW.

Omdat de releasedatum overeenkomt met de verjaardag van Koning Willem-Alexander, houdt Samsung een speciale actie. Als je voor 31 Mei je registreert op www.onzetroonopvolger.nl, krijg je bij de aanschaf van de Samsung Galaxy S4 een 64GB geheugenkaart cadeau.