Afgelopen week werden er foto’s gepubliceerd van een wel heel bijzonder toestel van Sony. Het toestel, dat momenteel de tijdelijke naam Honami draagt, beschikt over een zeer geavanceerde camera. Maar dat is niet alles. Bezitters van dit toestellen kunnen de lens van de camera omwisselen. Tot op heden was dit nog niet mogelijk met smartphone camera’s.

Voor professionele fotografen is het een koud kunstje om de lens van hun camera te wisselen. Eén van de nadelen van de smartphone camera’s was dan ook altijd de eenzijdigheid van de lens. Tegenwoordig zijn er al smartphones met 43 MegaPixel camera op de markt te vinden. Daarnaast zijn de camera’s uitgerust met geavanceerde features als AutoFocus en meer.

De camera van de Sony Honami zal ook over de nodige features beschikken. Het gaat namelijk om een Exmor RS camera. Deze camera is uitgerust met een speciale G lens, de Cybershot gebruikersinterface, een Camera shutter key en een dubbele LED flitser. De fotokwaliteit van de Exmor RS camera komt dicht in de buurt van de Nokia 808 Pure View. Maar de mogelijkheid om verschillende type lenzen in de camera te plaasten, is hetgeen wat het toestel van de huidige concurrentie onderscheidt.

Naast de revolutionaire camera zit het ook wel snor met de rest van de features van de Sony Honami. Het toestel krijgt namelijk net als de Xperia Z een 5 inch beeldscherm met volledige HD resolutie mee en draait op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 800 processor. De processor is geklokt op 2.3 GHz en bijgestaan door een Adreno 330 GPU en 2 GB RAM werkgeheugen. Het toestel beschikt over 32 GB interne opslagcapaciteit dat uitgebreid kan worden met een microSD kaart. Net als de Sony Xperia Z zal het toestel water- en stof bestendig zijn.

De laatste geruchten geven aan dat Sony het toestel al eind augustus tijdens de IFA beurs in Berlijn zullen presenteren. Het is in ieder geval zeker iets om naar uit te kijken en een geduchte concurrent voor de Samsung Galaxy S4 Zoom.