Volgens anonieme bronnen uit Zuid-Korea zal het eerste Samsung toestel met het Tizen besturingssysteem deze komende herfst op de markt verschijnen. Volgens dezelfde bronnen zal dit toestel aanvankelijk in een beperkt aantal landen beschikbaar worden gesteld. Nederland en België zitten daar helaas niet bij.

Samsung heeft, volgens de bronnen, ervoor gekozen om het eerste toestel met Tizen eerst in de landen waar de toestellen met Bada OS, het vorige besturingssysteem van Samsung, populair zijn uit te brengen. Het toestel zal dus eerst naar de Verenigde Staten, Rusland, China, Japan en Frankrijk komen.

Een andere reden is het feit dat het besturingssysteem momenteel enkel in deze talen verkrijgbaar is maar de meeste Nederlanders zouden geen probleem hebben met een Engelse versie van het besturingssysteem. Windows was namelijk ook een lange periode enkel in het Engels beschikbaar.

Helaas blijft het enkel bij deze losse aankondiging over een mogelijke releasedatum en worden er geen details over het toestel noch het besturingssysteem prijsgegeven. De CEO van Samsung gaf aan dat Tizen uiteindelijk de rol van Android gaat overnemen en dat het besturingssysteem voor allerlei verschillende elektronische apparaten en dus niet alleen voor smartphones geschikt is.

Andere bronnen geven echter aan dat Samsung bewust het ontwikkelen van toestellen met Tizen vertraagd om zo langer voort te kunnen borduren op het succes van de Android toestellen.