Het eerste toestel dat straks een volledig HD scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De huidige smartphones die op Windows Phone 8 draaien hebben een scherm met een lagere resolutie. Dit heeft te maken met het feit dat Windows Phone geen hogere resoluties dan 1280 bij 768 pixels aan kan. Maar dit is straks niet meer het geval!

Microsoft werkt namelijk aan een nieuwe software update. Eén van de features van deze update voor Windows Phone is bijstellen van de maximale scherm resolutie. Na de nieuwe update zal Windows Phone wel volledig HD (1920 bij 1080) ondersteunen.

Volgens de laatste geruchten zal Nokia de eerste producten zijn die gebruik gaat maken van de hogere resolutie. De Finse fabrikant schijnt bezig te zijn met een phablet – een smartphone met een groot beeldscherm waardoor deze ook als tablet gebruikt kan worden. De phablet werd populair na de release van de Samsung Galaxy Note.

Nokia is in de tussen tijd ook bezig met een andere smartphone. Er is niet veel bekend over de smartphone behalve de codenaam (“Nokia EOS”) en de camera. Het toestel zal beschikken over een 41 MP camera aan de achterkant. Daarmee is de toestel een nieuwe variant van de 808 Pureview. Volgens de laatste informatie zal dit toestel helaas nog wel over een scherm met een resolutie van 1280 bij 768 pixels bevatten (de vorige maximale resolutie).

En dan is er ook nog Project Catwalk, een Nokia toestel met een flinterdunne aluminium behuizing. Nokia kan nog ons eens gaan verrassen dit jaar!