Eindelijk is het dan zover. HTC heeft de HTC M7 tijdens persaankondiging bekend gemaakt. Er is gekozen voor de naam HTC One. Volgens HTC is de HTC One het toestel van het jaar 2013. Het toestel zal de manier waarop mensen naar smartphones kijken drastisch veranderen.

HTC heeft een flink aantal veranderingen doorgevoerd in de HTC One tegenover de vorige toestellen uit de HTC One reeks. De nadruk komt met de HTC One op de gebruiker te liggen. Zo is zowel het design van het toestel als de gebruikersinterface (HTC  Sense) aangepast.

HTC heeft deze veranderingen doorgevoerd na eerst uitvoerig onderzoek te doen. HTC hoopt hiermee dat de gebruikservaring  van de HTC One beter is dan voorgaande toestellen en dat dit een steekhoudend argument is om voortaan voor HTC te kiezen.

De nieuwe versie van HTC Sense, HTC Sense 5.0, heeft een feature genaamd Blinkfeed. Blinkfeed vervangt het oude vertrouwe homescreen van HTC Sense en laat het laatste nieuws in social media evenals  meldingen in een grote feed zien. Mocht je liever terugschakelen naar de oude variant van het homescreen dan is dit ook mogelijk.

De HTC One heeft ook een verbeterde camera. Met de UltraPixel camera aan de achterkant van het toestel heeft de HTC One een camera die 2x zo scherp is als een 8 MP camera. Daarnaast vangt de camera meer licht en heeft de camera een flink aantal nieuwe functies.

De behuizing van de HTC One is volledig uit aluminium vervaardigd voor een luxe uitstraling. De HTC One beschikt over een  1.7 GHz quadcore Qualcomm S4 processor, 2 GB RAM werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. De HTC One heeft een volledig HD 4,7 inch beeldscherm. De adviesprijs van de HTC One in de winkels bedraagt 699 euro.