Steeds meer mensen blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van hun vrienden en familie via Facebook. Inmiddels is het sociale netwerk bijna niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Dankzij de opkomst van de smartphone is Facebook alleen maar populairder geworden. Het is namelijk erg eenvoudig om snel even te kijken wat er allemaal gebeurd of een berichtje achter te laten.

Volgens de statistieken van Facebook zelf is het zelfs zo dat zeven van de tien Facebook gebruikers via een mobiel apparaat (smartphone of tablet) gebruik maakt van Facebook. In Nederland ligt dit aantal zelfs nog hoger. 77% van de Nederlandse gebruikers maakt gebruik van Facebook met een smartphone of tablet.

Het aantal Facebook gebruikers neemt ook gestaag toe. Het sociale netwerk heeft in totaal meer dan 1 miljard gebruikers. Het aantal gebruikers dat dagelijks gebruik maakt van Facebook ligt lager maar nog steeds hoog. Vooral in de niet-Westerse landen groeit het aantal Facebook gebruikers snel. De meeste internetters uit Westerse landen hebben immers al een Facebook account.

Daarentegen groeit het aantal gebruikers dat via de smartphone Facebook benadert nog steeds erg snel, in zowel de Westerse wereld als daar buiten. Binnen een jaar is het aantal mobiele Facebook gebruikers bijna verdubbelt van 293 miljoen naar 469 miljoen.

In een eerdere enquête over hoe vaak en waarvoor Nederlandse smartphone gebruikers hun mobiel gebruiken, kwam naar voren dat Facebook tegenwoordig één van de belangrijkste redenenen voor het hebben van internet op de mobiele telefoon is.