Facebook Messenger, een app van Facebook voor o.a. Android en iOS waarmee je snel en gemakkelijk met elkaar kunt chatten, is onlangs uitgebreid met een VoIP optie. Het was voorheen al mogelijk om berichtjes uit te wisselen maar sinds kort is het ook mogelijk om via Facebook Messenger met elkaar te bellen zolang je gebruik maakt van een WiFi of een 3G verbinding.

De VoIP optie van Facebook Messenger is kort geleden begonnen met uitrollen en heeft dus inmiddels ook de Benelux bereikt. Je zult voordat je probeert te bellen met Facebook Messenger eerst de nieuwe versie van de app moeten binnen halen. Na het installeren van de nieuwe versie van de app kun je zien dat er nu een bel optie te vinden is. Je kunt deze optie inschakelen door op een contactpersoon te drukken en daarna in de rechter bovenhoek te klikken. De bel optie is nu beschikbaar.

Door een VoIP optie in Facebook Messenger te bouwen, kan de Facebook app gaan concurreren met populaire programma’s zoals WhatsApp en Skype. Het gebruik van de VoIP optie van Facebook Messenger is geheel gratis. Je kunt overal ter wereld naar toe bellen zonder extra te hoeven betalen zolang de andere persoon ook gebruik maakt van de app.

Helaas is de Facebook Messenger app momenteel enkel voor Android en iOS beschikbaar. Het is niet bekend of Facebook aan een versie voor Windows Phone of BlackBerry 10 OS werkt. Aangezien beide besturingssystemen een minder groot marktaandeel hebben en Windows Phone natuurlijk al over Skype beschikt, kan het zijn dat dit nog eventjes kan duren.