Het was al een ruime tijd bekend dat Facebook in de toekomst iets met smartphones zou gaan doen. Het lezen en plaatsen van Facebook commentaren is één van de meest gebruikte features van de smartphone. Aanvankelijk zou Facebook samen met Taiwanese bedrijf HTC een eigen Facebook smartphone op de markt brengen. Deze plannen zijn echter geschrapt. Maar niet getreurd, Facebook komt haar eigen Facebook-app: Facebook Home.

Facebook Home zal 12 April al beschikbaar zijn voor iedereen met een Android smartphone. Facebook heeft ervoor gekozen om de app enkel voor Android te ontwikkelen omdat Android een open besturingssysteem is. De app zal overal ter wereld beschikbaar worden gesteld in de Google Play Store.

De Facebook Home app is zo uitgebreid dat het eerder vergeleken worden met een gebruikerslaag zoals TouchWiz en HTC Sense. Je smartphone wordt in feite omgetoverd in één groot sociaal netwerk. Alle features van het Facebook platform zijn eenvoudig bereikbaar. Ook alle andere apps kunnen vanaf het Facebook Home menu benadert worden.

De Facebook Home app komt met talloze features rondom Facebook. Zo kun je sneller en eenvoudiger zien van wie je een berichtje hebt binnengekregen en kun je je smartphone opfleuren met foto’s van jouw Facebook. Vooralsnog zal Facebook Home enkel voor Android smartphones beschikbaar zijn maar de app zal in de toekomst ook voor tablets ontwikkelen.

HTC komt overigens niet helemaal met lege handen te staan. Het Taiwanese bedrijf zal binnenkort met de HTC First op de markt komen. In dit toestel zit Facebook Home is al volledig geïntegreerd. Het toestel zelf zal alleen op de Amerikaanse markt beschikbaar zijn. Het toestel zal qua specs een middenmotor worden.