Langzaam beginnen de eerste geruchten over de nieuwe iPhone 5 binnen te stromen. Het toestel zal pas rond de herfst te koop zijn maar de komende weken zullen we als het goed is meer over het toestel vernemen. Eerder werd al aangegeven dat de iPhone 5S over vingerafdruk herkenning zal beschikken. Dit zal logischerwijs niet de enige nieuwe feature zijn.

Vandaag zijn er nieuwe foto’s van wat vermoedelijk de iPhone 5S opgedoken. In de foto’s is een open geschroefde iPhone 5S zichtbaar. Hierdoor kunnen een aantal conclusies getrokken worden. Ten eerste valt de grote batterij op. Uit de informatie op de batterij valt te lezen dat het om een batterij met een capaciteit van 5,92 Wh gaat. De vorige iPhone moest het doen met een batterij met een capaciteit van 5,45 Wh. Een hogere capaciteit betekent in theorie dat het toestel langer mee kan gaan voordat deze weer opgeladen moet worden.
Een andere nieuwe feature van de iPhone 5S is de dubbele LED flitser. De vorige flitsers op de iPhone toestellen beschikten over slechts een enkele LED verlichting. Door twee LED lampjes zal het makkelijker zijn om heldere foto’s te schieten met de iPhone in het donker.

Het is niet duidelijk op de foto te zien wat voor hardware in de iPhone 5S zal zitten. Het is dus nog afwachten in hoeverre de iPhone 5S qua snelheid zal verschillen tegenover de iPhone 5. Apple heeft zelf nog niet op de geruchten gereageerd en ook zelf nog geen informatie naar buiten gebracht.