De Nokia Lumia 625, een budget model uit de reeks Lumia modellen met Windows Phone, zal binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Het toestel zal volgende maand in de Nederlandse winkels voor een bedrag van 279 euro moeten liggen.

De Nokia Lumia 625 is bijzonder omdat het toestel niet alleen voordelig is maar, verrassend genoeg, ook over een groter scherm beschikt dan de andere Nokia Lumia modellen. De Lumia 625 heeft namelijk een 4,7 inch beeldscherm. De schermresolutie is helaas minder spectaculair — de Lumia 625 moet het doen met een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Het toestel draait verder op een dualcore Qualcomm MSM8930 Snapdragon geklokt op een snelheid van 1.2 GHz en 512 MB RAM werkgeheugen. Daarnaast beschikt het toestel over 8 GB opslagcapaciteit, een 2.000 mAh accu en een 5 MP camera aan de achterkant. Uiteraard draait het toestel op Windows Phone en heb je met de Lumia 625 beschikking over alle standaard Nokia apps.

Verrassend is dat de Lumia 625 straks meteen over de nieuwe Amber update zal beschikken. Nokia maakte vorige week bekend dat de uitrol van de update begonnen was en dat het de bedoeling is dat alle Lumia modellen aan het einde van deze maand over de update beschikt.

De Nokia Lumia 625 zal onder andere verkrijgbaar zijn bij T-Mobile, Vodafone en Tele2. Omdat een losse Lumia 625 slechts 279 euro kost, kun je bij alle drie de telecom providers het toestel al gratis bij een jaarcontract krijgen.