De HTC Butterfly komt deze maand nog naar Nederland. Het toestel was destijds enkel voor de Aziatische markt beschikbaar gesteld. HTC heeft echter aangegeven dat zij een deal hebben gesloten met een aantal Nederlandse webshops om het toestel in ons koude kikkerlandje te verkopen. Het toestel heeft een adviesprijs meegekregen van 589 euro.

De HTC Butterfly was destijds het allereerste toestel dat beschikte over een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Daarmee geeft het toestel een haarscherp beeld. De HTC Butterfly beschikt daarnaast over een 8 MP camera en een Qualcomm quad core processor.

De komst van de HTC Butterfly is een behoorlijke verrassing. HTC heeft altijd in alle toonaarden ontkent dat het toestel naar Europa zou komen. Het toestel is inmiddels een aantal maanden op de markt. Daarom is het toestel wellicht niet zo spectaculair als de HTC One. De HTC Butterfly was al wel verkrijgbaar via Nederlandse importeurs.

Het toestel zal volgens Belsimpel deze week al te koop zijn. Het toestel wordt geleverd met Android 4.1 out-the-box en heeft daarnaast ook 4G ondersteuning. De toestel zal zowel in combinatie met een abonnement als los verkrijgbaar zijn. Vooralsnog zal het toestel alleen in bruin verkrijgbaar zijn.

De HTC Butterfly is een interessant alternatief voor de HTC One. Zeker nu de HTC One vertraagd is en mondjesmaat in de winkels verkrijgbaar is. De HTC Butterfly is zo’n 100 euro goedkoper en hoeft het qua specs niet onder te doen voor de HTC One.