Verleden week werd vol enthousiasme de Google editie van de Samsung Galaxy S4 gepresenteerd. Het toestel is identiek aan de normale variant van de Samsung Galaxy S4. Het enige verschil is echter dat het toestel niet over de Samsung schil, de TouchWiz Nature 2.0 gebruikersinterface, beschikt. HTC kan natuurlijk niet achterblijven en overweegt hetzelfde voor de HTC One te regelen.

Alhoewel het niet met 100% zekerheid gezegd kan worden dat er een pure Android versie van de HTC One op komst is, zijn de bronnen die over het toestel berichten erg betrouwbaar. Zo werd de komst van het toestel aangekondigd door Russel Holly. Holly kondigde een dag voor het bekend maken van de Google Editie van de Samsung Galaxy S4 het toestel al aan. Volgens andere bronnen zal de HTC One zonder HTC Sense schil over een aantal weken al in Amerika te koop zijn.

Een HTC One zonder een HTC Sense schil lijkt aardig op een Nexus toestel. Het toestel zal namelijk sneller over de nieuwste versies van Android beschikken omdat de eigen software schil niet aangepast hoeft te worden aan de Android update.

HTC is erbij gebaat om zoveel mogelijk uit de HTC One te halen als mogelijk is. Het Taiwanese bedrijf heeft een slecht jaar achter de rug en met de opeenvolgende vertragingen van de HTC One lijkt het erop dat de HTC One wellicht ook niet het succes zal worden wat het bedrijf nodig heeft. De toekomst van de HTC en van CEO Peter Chou zijn afhankelijk van het HTC One toestel.