De laatste twee maanden wordt al uitvoerig over de HTC M7 gesproken. De HTC M7 zal het top toestel van HTC worden voor het jaar 2013. Het toestel is vergelijkbaar met de HTC One X van vorig jaar. Er is nog niet veel bekend over de HTC M7 maar sinds afgelopen twee weken komt er langzaam er meer informatie over het toestel naar voren.

Een van de dingen die sinds vandaag bekend is gemaakt, is dat de HTC M7 niet aanwezig zal zijn op het MWC evenement in Barcelona. Dit evenement vindt tussen 25 en 28 Februari plaats. Veel smartphone fabrikanten zullen tijdens dit evenement hun nieuwe toestellen presteren. De HTC M7 zal daar niet bij zitten.

Daar is overigens een goede reden voor. De HTC M7 zal namelijk een week voor het MWC al aangekondigd worden. Verschillende journalisten hebben namelijk een uitnodiging van HTC ontvangen voor een grootschalig evenement in London dat plaatsvindt op 19 Februari.

Alhoewel HTC niet aangegeven wat er precies gepresenteerd zal worden, kan er vanuit worden gegaan dat het om de HTC M7 gaat. Het toestel zal het belangrijkste toestel van HTC worden. Het is de bedoeling dat de HTC M7 het op moet nemen tegen de Samsung Galaxy S IV.

Aangezien de HTC One X het heeft moeten afleggen tege­n de Samsung Galaxy  S III, heeft HTC er voor gekozen om de HTC M7 ruim voor de komst van de Samsung Galaxy S IV op de markt te brengen. De Samsung Galaxy S IV zal waarschijnlijk pas in April of Mei in de winkel verschijnen. Het is de bedoeling dat de HTC M7 al in Maart in de winkel ligt.

Waarschijnlijk heeft HTC om deze reden ervoor gekozen om niet op het MWC aanwezig te zijn. De HTC M7 zou in dat geval namelijk aandacht moeten delen met de Samsung Galaxy S IV. Het marktaandeel van HTC is het afgelopen jaar ten gunste van Samsung flink afgenomen.

Volgens HTC ligt het niet aan de kwaliteit van de toestellen maar aan de marketing. De strategie van HTC dit jaar is om de concurrent op minstens een punt te overtreffen en te zorgen dat dit toestel een stuk eerder op de markt is voordat de concurrent een vergelijkbaar toestel op de markt kan komen.