Het is inmiddels 17 april en er is nog steeds geen HTC One in de Nederlandse winkels te bekennen. Het high end toestel van HTC zou vanaf gisteren in de winkels moeten liggen. HTC Nederland geeft aan dat het toestel opnieuw een vertraging heeft opgelopen. Dit keer is de vertraging wel minder ernstig. De HTC One zou volgende week alsnog te koop moeten zijn.

Het is niet de eerste keer dat het toestel vertraagd wordt. Aanvankelijk zou het toestel 15 maart naar Nederland komen. Het productie proces van de HTC One is echter volledig in het soep gelopen. De fabrikanten van verschillende onderdelen van de HTC One waren niet in staat om genoeg onderdelen te leveren. Hierdoor kon HTC niet op tijd genoeg toestellen verschepen.

De gebrekkige productiesnelheid is een resultaat van eerdere beslissingen van het Taiwanese bedrijf. Vorig jaar besloot HTC om kosten te besparen orders terug te roepen. Hierdoor verloor de smartphone fabrikant de royale status die het bedrijf voorheen had bij haar leveranciers.

De productieproblemen van de HTC One is een groot probleem voor HTC. HTC One heeft er juist voor gekozen om de HTC One ruim anderhalve maand voor de releasedatum van de Samsung Galaxy S IV op de markt te brengen. Nu de HTC One tegelijkertijd met de Samsung Galaxy S IV in de winkels zal liggen, zal het toestel het lastig krijgen. Veel mensen die aan het wachten waren op de HTC One hebben namelijk gekozen om een Sony Xperia Z te halen of dan maar te wachten op het toestel van Samsung.