Met de HTC One laat HTC een fijn staaltje techniek zien. Het toestel van de Taiwanese fabrikant zit prachtig in elkaar. Helaas houdt dit wel in dat je het toestel ook echt alleen naar de HTC reparatiedienst kunt sturen. Zelf aan het toestel sleutelen is onbegonnen werk. Maar ook de plaatselijke techneut zal zich niet snel wagen om een schroevendraaier erbij te pakken.

Net als alle andere prominente toestellen voor de HTC One, is iFixit de uitdaging aangegaan om de HTC One te openen. Het doel is om te bekijken wat er precies in het toestel zit. Daarnaast kan iFixit meteen achterhalen hoe moeilijk het is om het toestel te openen en te repareren. Dit keer gaat iFixit meer in op de specs van het toestel. De reden? Het repareren van de HTC One kun je maar beter aan HTC overlaten.

iFixit geeft namelijk de HTC One een 1 op een schaal van 10. Daarmee geeft iFixit aan dat het toestel niet gerepareerd kan worden door hobbyisten of klussers. iFixit laat in haar rapport wel zien dat het toestel prachtig in elkaar zit. Bovendien is de HTC One opgebouwd uit zeer hoogwaardige componenten.

Laten we met de processor in huis vallen. De HTC One draait op een Qualcomm Snapdragon 600 quad-core 1.7 GHz processor. Het toestel heeft 2 GB DDR2 RAM werkgeheugen. Je hebt beschikking over 32 GB interne opslagcapaciteit (flashkaart van Samsung makelijk). Een 4G GSM/UMTS/LTE modem van Qualcomm zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent. De HTC One heeft een volledig HD scherm dat met haar 4,7 inch iets minder breed is als het beeldscherm van de HTC Butterfly/HTC Droid DNA.

De HTC One zal naar verluid langer meegaan dan de huidige generatie high end smartphones. Met een 3.4V 2.300 mAh batterij is HTC One de concurrentie ietsjes voor. Opvallend is de camera aan de voorkant. Normaliter wordt vooral aandacht besteed aan de camera aan de achterkant. De HTC One beschikt over een 2.1 MP camera aan de voorkant met een diafragma van f/2.0. En uiteraard ontbreken de geïntegreerde Beats Audio speakers niet.

Wil je meer weten, dan raden we aan om het rapport zelf door te bladeren. Als je straks een HTC One wilt openschroeven, wordt je er niet veel wijzer van. Maar als je een besluit wilt nemen of je wilt wachten totdat de HTC One eindelijk in Nederland te koop is, kan het rapport jou wellicht overhalen.