De verkoopcijfers van HTC van de afgelopen maand februari zijn bekend gemaakt. Opnieuw zijn er minder HTC toestellen verkocht. Vergeleken met dezelfde maand in 2012 verkocht HTC 27% minder toestellen. Hiermee is het inmiddels de zestiende maand op een rij dat de verkoopcijfers dalen.

Het komt niet als een verrassing dat vorige maand opnieuw minder HTC toestellen zijn verkocht. De HTC One, het vlaggenschip van het jaar 2013, loert immers om de hoek. Dit toestel is pas aangekondigd en zal op korte termijn in de winkels te vinden zijn. Veel mensen zullen daarom hun aankoop uitgesteld hebben.

Maar het gaat al langere tijd niet goed met HTC. Vanaf eind 2011 begonnen de verkoopcijfers te dalen. Aanvankelijk maakte men zich nog geen zorgen. HTC had juist een aantal erg goede maanden achter de rug qua verkoopcijfers en het bedrijf heeft het over het jaar 2011 goed gedaan. 2012 was echter een desastreus jaar en met de huidige cijfers lijkt het erop dat 2013 nog slechter gaat worden.

HTC hoopt dat de HTC One het tij kan keren. Alhoewel de eerste ervaringen met het toestel positief zijn, zijn de verschillende marktonderzoekbureau’s niet overtuigd dat het toestel het op kan nemen tegen de Samsung Galaxy S IV die een maand tot twee maanden na de HTC One op de markt zal komen.

HTC zelf verwijt het gebrek aan succes het afgelopen jaar aan verkeerde marketingtechnieken. HTC geeft aan dat zij dit omgaan gooien. We hebben tot nu tot toe nog niet veel gemerkt. Samsung is nog steeds heer en meester. Zowel qua verkoopcijfers als TV spotjes.