De HTC Butterfly was wellicht het toestel van HTC dat het afgelopen jaar echt succesvol was. De HTC One X, het toestel dat bedoeld was als het top toestel van het jaar 2012, presteerde vanwege een slechte marketing ondermaats. De HTC Butterfly werd aan het einde van het jaar in de Aziatische markten geïntroduceerd. Het was het eerste toestel met een volledig HD scherm en een beeldschermdiagonaal van 5 inch.

HTC had niet verwacht dat de Butterfly in Azië zo’n groot succes zou worden. Het is dan ook niet een wonder dat HTC besloten heeft om een nieuwe versie van het toestel uit te brengen. De originele HTC Butterfly werd in 3 vormen gegoten: de standaard HTC Butterfly, de HTC J Butterfly voor de Japanse markt en de HTC Droid DNA voor de Amerikaanse markt.

De CMO van HTC, Benjamin Ho, bevestigde tijdens een gesprek met de Taiwanese pers dat de HTC Butterfly zeker een opvolger zal krijgen. Ho ging echter niet op de details in, behalve dat het toestel deel zal uitmaken van de “Butterfly” reeks en dat het toestel al in ontwikkeling is. Het laatste houdt in dat we de Butterfly II op korte termijn kunnen verwachten.

Of de HTC Butterfly II ook in Nederland te koop zal zijn, is nog maar de vraag. De eerste variant van de Butterfly kwam niet naar Europa omdat de Butterfly mogelijk de verkoopcijfers van de HTC One zou beïnvloeden. De HTC One zou al te koop moeten zijn in Europa en aangezien beide toestellen onder de noemer “high end” smartphone vallen, zou de Butterfly kunnen snoepen van het succes van de HTC One.