Gezien de laatste perikelen met de productie van de HTC One zat het er al dikwijls in. HTC heeft opnieuw een teleurstellend kwartaal gedraaid. Het Taiwanese bedrijf maakte vandaag haar kwartaalcijfers bekend. Alhoewel het bedrijf nog steeds het hoofd boven water houdt, is het bedrijf wel een stuk minder winstgevend.

Binnen een jaar tijd zag HTC haar winst met 98% zakken. Het bedrijf zette het eerste kwartaal van 2013 een winst neer van 2,1 miljoen euro. Ook de omzet van het bedrijf is bijna met hetzelfde percentage gedaald.

HTC heeft het afgelopen jaar vooral veel last ondervonden van de alsmaar sterker wordende positie van Samsung. Samsung heeft met het succes van de Samsung Galaxy S III en de Galaxy Note en Note 2 een dominerende positie in de smartphone markt veroverd. Omdat HTC net als Samsung vooral Android smartphones produceert, is het succes van Samsung een doorn in het oog.

HTC had verwacht de eerste twee maanden van het kwartaal vorige maand goed te maken. Het was namelijk de bedoeling dat de HTC One, het nieuwe topmodel van HTC, in maart overal in de winkel zou liggen. Talloze productie problemen zorgden er echter voor dat het toestel pas deze maand te koop zal zijn.

Ondanks het ontbreken van de HTC One zag HTC wel verbetering in de afgelopen maand. Vergeleken met de maand februari is de omzet met ca. 40% gestegen. De vertraging van de HTC One kan echter grote gevolgen hebben omdat de grootste concurrent, de Samsung Galaxy S IV, nu om de hoek staat.