Nadat de HTC One in de winkels kwam te liggen, schoot het aantal verkochte HTC toestellen plots omhoog. Dat was natuurlijk te verwachten, aangezien de HTC One het parade paardje van het Taiwanese bedrijf is. Daarnaast werd de HTC One deels geholpen door de lauwe ontvangst van de Samsung Galaxy S4. Waar critici weinig hoop hadden voor de HTC One omdat het toestel bijna twee maanden vertraging had opgelopen, bleek een deel van de consumenten niet gecharmeerd te zijn van de Samsung Galaxy S4 en liever voor de HTC One met haar metalen behuizing te kiezen. Helaas voor HTC is de hype rondom de HTC One voorbij en ziet het bedrijf haar verkoopcijfers weer dalen.

Als we naar de verkoopcijfers kijken die door HTC gepubliceerd zijn, bevindt het Taiwanese bedrijf zich nog steeds in een dal. Twee maanden terug wist de HTC One de omzetcijfers van het bedrijf tijdelijk weer tot omhoog te krijgen maar de afgelopen twee maanden wordt ook de HTC One minder verkocht. In de maand mei behaalde HTC no een omzet van 731 miljoen euro. De maand daarop, in de maand juni, daalde de omzet naar 556 miljoen euro. Niet alleen de omzetcijfers van het Taiwanese bedrijf zijn in gevaar. Ook de winstmarges op de HTC toestellen worden steeds kleiner.

Ook de verwachtingen van het huidige kwartaal zijn niet al te best. De HTC One verkoopt weliswaar nog goed maar er zijn momenteel weinig andere succesvolle modellen. Daarnaast zullen de meeste interessante nieuwe modellen van HTC pas aan het einde van het kwartaal of pas volgend kwartaal op de markt komen. Wellicht kan de HTC One Mini, een goedkopere en kleinere variant die binnenkort op de markt zo moeten komen, een oplossing voor HTC bieden. Aangezien de originele versie van HTC One op het moment goed verkoopt, zou dit toestel misschien HTC in deze zware tijden kunnen helpen.