Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple, iOS 7, krijgt een make over. Volgens bronnen zal de layout en het uiterlijk van iOS 7 drastisch veranderd worden. Gebruikers van iOS 6 en oudere versies zullen straks iOS niet meer herkennen. Apple gaat zich richten op een design dat eenvoudiger en meer minimalistisch is. Het doel is om het gebruikersgemak van iOS te verbeteren.

Eén van de belangrijkste pluspunten van Apple blijft de robuustheid van het systeem. De Apple iPhone heeft niet de snelste processor of het scherpste beeldscherm. Toch kiezen veel gebruikers steevast voor Apple. Apple heeft het afgelopen jaar echter veel commentaar gekregen op het feit dat het minder innoveert. Volgens All Things D zal iOS 7 echter compleet anders zijn.

Het nieuwe design van iOS 7 is mogelijk een resultaat van het vertrek van Scott Forstall. Forstall stond aan leiding van het mobiele besturingssysteem. Na zijn ontslag werd de taak overgedragen aan Jony Ive. Ive heeft duidelijk een andere visie op iOS.

Zo zullen alle referenties naar de echte wereld in iOS 7 verdwenen zijn. Denk hierbij aan materialen als hout en leer. In iOS 6 en oudere versies werd veelvuldig gebruik gemaakt van dit soort materialen om het design een natuurgetrouwe look te geven.

Volgens Amerikaanse media is Apple bewust bezig om alle elementen die door voormalig iOS baas Scott Forstall de afgelopen jaren geïmplementeerd heeft. Momenteel is nog niet bekend welke nieuwe features in iOS 7 zullen komen. De update zal komende maand al beschikbaar moeten zijn. Als Apple inderdaad iOS 7 volledig wilt omgooien, dan zal dit een lastige taak worden. Volgens bronnen heeft Apple ervoor gekozen om programmeurs tijdelijk op het iOS project te plaatsen om ervoor te zorgen dat iOS 7 op tijd beschikbaar zal zijn en over de nieuwe features zal beschikken die Apple in petto heeft.