De Samsung Galaxy S III is meerdere malen verkozen tot het meest populaire toestel van 2012. Voor het eerst wist een smartphone te concurreren met de nieuwe iPhone. Sterker nog, de verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S III waren in het derde kwartaal van 2012 zelfs beter dan de iPhone 5.

Nu eindelijk de verkoopcijfers van het vierde kwartaal van beide toestellen bekend zijn gemaakt, kan er geconcludeerd worden dat de iPhone bezig is met een comeback. In het derde kwartaal werd de Samsung Galaxy S III 18 miljoen keer verkocht. In dezelfde periode werd de iPhone 5 slechts 6 miljoen keer verkocht.

Het vierde kwartaal laat echter een compleet ander beeld zien. De iPhone 5 werd maar liefst 27,4 miljoen keer verkocht terwijl de Samsung Galaxy S III terugzakte naar 15,4 miljoen verkochte toestellen.

Maar als we de verkoopcijfers van de iPhone 4S ook in beschouwing nemen, heeft Apple het beide kwartelen niet verkeerd gedaan. De iPhone 4S werd namelijk het derde kwartaal van 2012 16,2 miljoen keer verkocht en in het vierde kwartaal van 2012 17,4 miljoen keer verkocht.

Het aandeel van de iPhone 5 is verschoven van 3,5% naar 12,6%. Het aandeel van de Samsung Galaxy S III en de iPhone 4S zijn respectievelijk 3,3% en 1,4% gezakt. In totaal werden er in het derde kwartaal van 2012 132,8 miljoen telefoons verkocht. In het vierde kwartaal was dat beduidend meer. Toen werden er 217 miljoen telefoons verkocht.

Het is overigens niet geheel onverwachts dat de verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S III aan het zakken zijn. De opvolger, de Samsung Galaxy S IV, wordt namelijk over een paar maanden verwacht.