De iPhone is qua ontwerp eigenlijk altijd vrijwel hetzelfde gebleven. Alhoewel de specs en mogelijkheden van de allereerste smartphone iedere generatie indrukwekkender worden, heeft Apple altijd vastgehouden aan het vertrouwde design. Wellicht komt daar in de toekomst verandering in. Apple blijkt volgens een anonieme bron te overwegen om de iPhone een nieuw kleurtje te geven.

Momenteel zijn alle varianten van de Apple iPhone in twee kleuren te krijgen: zwart en wit. Deze twee strakke kleuren bevestigen de “Premium” feel die Apple met haar producten wilt overbrengen. Maar het laatste jaar is de Apple iPhone niet meer het meest besproken toestel. Er gaat sinds de Samsung Galaxy S3 ook veel aandacht uit naar de topmodellen van Samsung.

Alhoewel de Apple iPhone nog steeds de meest winstgevende smartphone op de markt is, wordt de verhouding verkochte iPhones tegenover Android toestellen steeds groter. Android modellen zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en maten. En ook de Windows Phone toestellen van Nokia zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Volgens een bedrijf uit de supply chain van Apple is het bedrijf druk bezig met het zoeken naar een nieuwe weg voor de Apple iPhone. Het is dus mogelijk dat de nieuwe Apple iPhone groter dan 4 inch wordt en ook in meerdere kleuren beschikbaar zal zijn.

Het is echter niet honderd procent zeker aangezien het prototypes uit een vroege stage van het ontwerp betreft. Apple staat er bekend voor om op het allerlaatste moment een andere keuze te maken. Zo kwam er op het allerlaatste moment toch geen NFC chip in de Apple iPhone 5 terwijl deze wel in de prototypes van het toestel aanwezig was.

Er wordt ook gespeculeerd over de mogelijkheid dat er straks twee varianten van de iPhone op de markt komen. De meest geavanceerde iPhone zal nog steeds enkel in zwart/wit verkrijgbaar zijn, zodat de “Premium” feel van het merk gewaarborgd blijft. Er zal daarnaast ook een goedkopere iPhone op de markt komen. Dit model zal hoogstwaarschijnlijk in meerdere, felle kleuren verkrijgbaar zijn.