Apple heeft zich de afgelopen jaren aan een strak schema gehouden. Om het half jaar komt een nieuw iPhone toestel op de markt. In de herfst komt de nieuwe generatie van de iPhone op de markt en begin zomer komt de opgepoetste S versie van dezelfde iPhone generatie op de markt. Zo kwam afgelopen herfst de iPhone 5 op de markt en verwacht men binnenkort de iPhone 5S.

Volgens een Britse nieuwssite zal Apple echter de iPhone 5S overslaan en meteen de iPhone 6 op de markt brengen. Zij baseren deze claim op een foto die genomen is van het inventaris van een Britse telefoonwinkel. In het inventaris van deze winkel is namelijk geen iPhone 5S terug te vinden. De iPhone 6 wordt echter al wel aangeduid.

De iPhone 3G (het eerste Apple toestel met 3G internet) en de iPhone 4 kregen in het verleden een S versie. Het is dus mogelijk dat de iPhone 5 geen S versie krijgt. Het is mogelijk dat Apple het gevoel heeft dat de iPhone reeks te ver achterloopt op de concurrentie. De iPhone 5 was volgens veel critici geen grote vooruitgang op de iPhone 4S. Door de nummering van de reeks aan te passen en de iPhone 5S over te slaan, kan de iPhone wellicht weer inlopen op de concurrentie.

Toch zegt één foto niet heel erg veel. Het kan zijn dat de winkel de iPhone 6 al van te voren in het systeem heeft geplaatst. Het kan ook zijn dat het gaat om een verkeerde naamgeving. We zullen het over een aantal weken weten of het de iPhone 5S of de iPhone 6 is die straks in de winkel zal liggen.