Lenovo heeft grote plannen in de toekomst om in 2014 de Europese en Amerikaanse smartphone markt te veroveren. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren op de markt van personal computers een behoorlijk aandeel weten te veroveren. Daarnaast heeft het bedrijf op de Chinese smartphone markt ook al een behoorlijk aandeel. Het is de bedoeling om dit uit te breiden naar de rest van de wereld.

Lenovo denkt echter dat zij dit niet alleen kunnen en zijn op zoek naar een partner voor het produceren en ontwikkelen van smartphones die concurrerend zijn op de Europese en Amerikaanse smartphone markt. Volgens geruchten zijn de gesprekken Lenovo en het Japanse NEC al in een ver gevorderd stadium.

Lenovo heeft baat bij een samenwerking omdat NEC een goede reputatie heeft op het gebied van netwerk en communicatie. De mobiele afdeling van NEC doet het op moment niet zo goed en NEC heeft dus voordeel bij het samenwerken met een grote partij om deze afdeling een impuls te geven. We hebben in het verleden eerder een dergelijke samenwerkingsverband gezien. Sony ging destijds een samenwerkingsverband aan met het Zweedse Ericsson en de eerste mobiele toestellen van Sony waren dan ook geen Sony toestellen maar Sony Ericsson toestellen.

Beide partijen hebben echter ontkend dat er een sprake is van een mogelijke samenwerking. Lenovo geeft wel aan dat zij gesprekken voeren met verschillende partijen en NEC heeft toegegeven dat de mobiele afdeling momenteel in het rood staat. Aangezien Lenovo haar pijlen gericht heeft op 2014 zal er in de nabije toekomst meer duidelijk worden.