Elk jaar brengen smartphone fabrikanten zoals Samsung, Apple, Sony, LG en dus ook HTC één topmodel uit. Alhoewel er ook andere toestellen op de markt komen, wordt er extra aandacht besteed aan het topmodel. De HTC zal dit jaar de HTC One uitbrengen. Maar helaas kent de lancering van de HTC One de nodige problemen.

De HTC One zou in principe al over twee dagen in Nederland verkrijgbaar moeten zijn. Dit is verschoven naar 2 April en HTC kondigt nu aan dat het toestel medio April in Nederland te koop zal zijn. HTC geeft geen reden voor de vertraging op. Diverse nieuwssites melden voor de aankondiging dat HTC problemen heeft met de productie van het toestel. Deze productieproblemen lijken veroorzaakt te worden door de camera.

Een bron uit Taiwan schetst zelfs een ergere situatie. Volgens de bron zijn de productieproblemen zo ernstig dat HTC slechts ca. een miljoen HTC One toestellen kan leveren. Er stonden 5 miljoen toestellen in de planning. Vanwege de voorraadproblemen zal HTC het toestel dus eerst de grotere markten zoals de VS sturen.

Voor HTC komt het productieprobleem op een zeer onaangenaam moment. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar erg slecht gedraaid. De HTC One X wist vanwege de slechte marketing en het verbod op het toestel in de Verenigde Staten. De HTC One moet het verlies van het afgelopen jaar goedmaken. De strategie van HTC was dan ook deels gebaseerd op het lanceren van het toestel voor de komst van de Samsung Galaxy S IV. Veel mensen die niet langer kunnen wachten kopen nu een Sony Xperia Z en mensen die willen wachten, zullen misschien toch een Samsung Galaxy S IV aanschaffen.