De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, vloog deze week over naar Zuid-Korea om met de hoge heren van Samsung te onderhandelen. Facebook wilt graag haar diensten uitbreiden en ziet zich zelf in de toekomst in een soortgelijke positie als Google. De gesprekken tussen Zuckerberg en Samsung liepen echter tot niets in concreets uit.

De top van Samsung heeft aangegeven dat zij geen toekomst zien in een Facebook smartphone noch dat zij interesse hebben om de Facebook Home applicatie te implementeren in de Samsung Galaxy reeks.

De voornaamste reden is dat Samsung graag zelf de touwtjes in handen wilt hebben. Tijdens het ontwerpen van de Google Nexus 10 werd de fabrikant, Samsung dus, was namelijk vooral Google die beslissingen nam. Aangezien Samsung momenteel de belangrijkste smartphone fabrikant is, bedingt het Zuid-Koreaanse bedrijf een groter aandeel en heeft Facebook dan ook niet nodig.

Facebook werkt momenteel samen met HTC. Het eerste toestel dat in samenwerking met Facebook op de markt is gebracht, de HTC First, is echter niet een groot succes. Er is gekozen om niet een apart Facebook toestel op de markt te brengen, maar een HTC toestel met Facebook Home i.p.v. HTC Sense. De verkoopresultaten van de HTC Facebook phone zijn echter dramatisch. Gebruikers zijn ook niet echt te spreken over de Facebook Home applicatie.

Zuckerberg ging overigens niet langs bij de andere Zuid-Koreaanse fabrikant, LG. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat LG momenteel de preferred partner van Google is.