Vandaag is er meer informatie boven water gekomen over de HTC M4. De HTC M4 wordt een kleinere uitvoering van de HTC One en wordt daarom ook wel de HTC One Mini genoemd. Het toestel zal, net als de Mini uitvoeringen van de Samsung Galaxy S toestellen, het ontwerp van de HTC One overnemen. Het toestel levert wel in qua processor en beeldscherm.

Uit foto’s van de HTC M4 die gepubliceerd zijn door het Twitter account @evleaks zal de HTC M4 hetzelfde ontwerp als de HTC One meekrijgen. De HTC M4 heeft net als de HTC One een metalen chassis. Het is niet de eerste keer dat het @evleaks account foto’s van nieuwe modellen plaatst. In de meeste gevallen blijken de foto’s authentiek te zijn.

De HTC M4 zal beschikken over een 4.3 inch beeldscherm met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. Het beeldscherm is dus even groot als de Samsung Galaxy S4 Mini maar heeft wel een betere resolutie. Het toestel zal beschikken over een dual core processor. Een ander pluspunt van de HTC M4 is het aantal werkgeheugen. De HTC M4 zal volgens bronnen beschikken over 2GB RAM werkgeheugen – aanzienlijk veel voor een toestel dat niet voor het hoogste prijsklassement bedoeld is.

De HTC M4 zal draaien op een combinatie van Android 4.2 JellyBean en de BlinkFeed gebruikerisnterface. Het toestel zal ook 4G internet ondersteunen. De HTC M4 beschikt over een batterij met een capaciteit van 1.700 mAh. Net als de HTC One zal de HTC M4 over een ultrapixel camera beschikken.