Vandaag verscheen er nieuwe informatie over de verwachte BlackBerry 10 upgrade. Dit keer gaat het om officieel materiaal. De changelog van BlackBerry 10.1 is namelijk onbedoeld al naar buiten gekomen. Een changelog geeft kort aan welke veranderingen een nieuwe versie van een software product heeft ten opzichte van de vorige versie.

Een aantal dagen geleden werd al bekend gemaakt dat BlackBerry bezig is met een nieuwe update voor het besturingssysteem. Er werd aangegeven dat de upgrade tegelijkertijd met release van de BlackBerry Q10 zal uitgerold worden. In de changelog wordt bevestigd dat de upgrade inderdaad begin mei beschikbaar zal zijn.

Volgens de changelog, die als eerste werd geplaatst door een website uit Polen, zijn de voornaamste nieuwe feature betere camera kwaliteit en verbeteringen qua snelheid. Ook worden een aantal bugs verholpen die bij de eerste versie over het hoofd waren gezien. In de nieuwe versie van het besturingssysteem krijgt de camera onder andere een HDR modus.

Er zijn volgens de changelog echter nog veel meer features gepland voor de nieuw versie. De BlackBerry Link zal je de mogelijkheid geven om via je BlackBerry 10 toestel toegang te krijgen tot alle mappen en bestanden op je computer. BlackBerry Balance zal een terugkeer maken naar de nieuwe versie van BlackBerry. Type N Go, de app die je aanzienlijk tijd zal besparen met het uitvoeren van de meest voorkomende handelingen, was al eerder aangekondigd. Daarnaast zullen er ook een aantal apps met de nieuwe versie geleverd worden die bedoeld zijn voor de zakelijke markt.