Microsoft heeft deze week Office Mobile, de mobiele variant van het veelvuldig gebruikte Microsoft Office pakket, beschikbaar gesteld voor Android smartphones. De Office Mobile app is dus vanaf heden ook verkrijgbaar voor Android en is gratis binnen te halen via de Google Play Store. Het gebruik van de app is helaas niet gratis. Het verdienmodel van Office Mobile is gebaseerd op het aanbieden van abonnementen. Voordat alle Excel spreadsheets en Word documenten geopend en bewerkt kunnen worden in de Cloud, zal er eerst een abonnement afgesloten moeten worden. Opgeslagen documenten kunnen wel worden geopend en gelezen maar niet worden bewerkt.

Office 365 werd vorige maand al beschikbaar gesteld voor iOS smartphones (de Apple iPhone reeks dus). Tot op heden zijn beide apps enkel in appwinkels binnen de Verenigde Staten te downloaden maar binnen een maand zouden de apps ook in de Nederlandse appwinkels verkrijgbaar moeten zijn. Microsoft werkt ook aan Office 365 apps voor iOS en Android tablets. Tot voor alsnog is het dus nog niet mogelijk om Office Mobile te gebruiken op Android en iOS tablets.

De Office Mobile app stelt je ook in staat om nieuwe Office documenten aan te maken. Deze documenten kunnen in de Microsoft Office cloud worden bewaard of meteen doorgestuurd worden. Wanneer Office Mobile in Nederland beschikbaar is, dan zal de app waarschijnlijk in het Nederlands zijn.

De aanwezigheid van Microsoft Office was altijd één van de grootste voordelen van de Windows Phone of een Windows RT tablet. Toch heeft Microsoft al ruim van te voren aangekondigd dat deze diensten ook voor Android en iOS toestellen beschikbaar gesteld zullen worden. Ook Google stelt een deel van haar diensten beschikbaar aan andere platforms alhoewel deze diensten het meest uitgebreid zijn voor Android apparaten.