De problemen stapelen zich op bij HTC. Na een dramatisch 2012 begint ook dit jaar niet goed. De productie van de HTC One heeft meerdere vertragingen op te lopen. Het resultaat is dat consumenten eerder geneigd zijn om te wachten op de Samsung Galaxy S IV of een Sony Xperia Z aanschaffen. De CEO van HTC, Peter Chou, geeft aan dat het de schuld van de vertragingen bij HTC zelf ligt.
De CEO geeft daarnaast aan The Wall Street Journal aan dat als de HTC One flopt, hij de verantwoording op zich zal nemen en opstappen. De productieproblemen zijn volgens Chou veroorzaakt door het terugnemen van orders in 2012.

Het afgelopen jaar zakte de vraag naar HTC toestellen als een kaartenhuis in. Om meer om over meer liquide middelen te beschikken, besloot HTC om orders voor onderdelen terug te nemen. De gevolgen van deze stap beginnen nu zichtbaar te worden. Leveranciers van onderdelen zien HTC niet meer als hun belangrijkste klant. Hierdoor krijgt het leveren van onderdelen aan andere klanten een hogere prioriteit.

De aluminium behuizing en de camera zorgen voor de grootste problemen. HTC doet er alles aan om de HTC One alsnog zo snel mogelijk op de markt te brengen. Dit zal echter niet voor medio April gebeuren. De Samsung Galaxy S IV zal echter in Mei al te koop zijn. De strategie van HTC was grotendeels gebaseerd op het voor zijn van Samsung. Nu zal dit niet meer het geval zijn waardoor het erg lastig gaat worden voor HTC om genoeg HTC One toestellen te verkopen.

Het is een ware tragedie aangezien de HTC One een pracht van een toestel is. Nederland is een van de gelukkige landen die als eerste op de wachtlijst staat om dit toestel te kunnen ontvangen. Volgens HTC zal de HTC One dan ook echt medio April in de Nederlandse winkels te vinden zijn.