De HTC One, het top model van HTC van het jaar 2013, ligt nu inmiddels al bijna twee maanden in de winkels. De HTC One kampte met de nodige problemen tijdens de release. Zo zorgde de camera module en de metalen behuizing voor een vertraagde productie. Hierdoor konden niet genoeg toestellen geleverd worden waardoor HTC de release een maand heeft moeten uitstellen.

Inmiddels schijnt de HTC One redelijk te verkopen. Afgelopen maand nam het aantal verkochte HTC One toestellen met 48% toe. Daarnaast heeft HTC ook een kleinere variant van de HTC One in de planning. Eergisteren kwamen de eerste foto’s van de HTC One mini naar buiten. Dit toestel heeft een beeldscherm van 4,3 inch maar heeft net als het origineel een metalen behuizing.

Maar dat is dus nog niet alles. HTC werkt volgens geruchten ook aan een grotere variant van de HTC One: de HTC One Max. De HTC One Max is al een aantal keer eerder onder haar codenaam HTC T6 opgedoken. De HTC One Max zal de phablet variant worden van de HTC One. Dat houdt in dat het toestel een groter beeldscherm krijgt waardoor het toestel ook als tablet gebruikt kan worden. Toch blijft het nog steeds een telefoon waar je op kunt bellen en SMS’en.

De HTC One Max zal een 5,9 inch scherm met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels mee krijgen. Volgens de nieuwste informatie zal het toestel daarnaast een 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon quad-core processor meekrijgen. Het is de bedoeling dat de HTC One Max rond augustus in de winkels zal liggen. HTC hoopt het toestel op tijd klaar te hebben zodat deze voor de komst van de Samsung Galaxy Note 3 te kunnen leveren.